APRSLA
http://forum.aprsla.net/

FT-M400 en kjapp vurdering
http://forum.aprsla.net/viewtopic.php?f=3&t=917
Side 1 av 1

Forfatter:  LA3QMA [ 2015-06-12 08:37 ]
Innleggets emne:  FT-M400 en kjapp vurdering

Benyttet siste firmware. Man skal ikke se på dette som en test av radioen men mer en kjapp vurdering hvor mye er APRS rellatert.

Negativt:
QSY virker kun hvis radio er i VFO mode. Poenget med QSY skal være "one touch" men her må det gjøres i flere omganger. Kenwood flytter radioen automatisk over i VFO modus og legger inn riktig QSY data.
Dette kan nok fixes via en firmware.

Stationlist:
- Kan scrolle med MIC men ikke velge. Da må man bruke touch eller fysisk knapp på display.
+ Kan svare på melding via MIC eller touch

-Man kan ikke slette text annet enn tegn for tegn. Eller CLR ALL men da forsvinner også kallesignal man skal svare til.Message EDIT når man har valgt f.eks LA3QMA resulterer i at reply går til siste motatt stasjon. Dette må være en bug.

-Scroller man og velger en stasjon deretter meny + Reply så velger den siste motatt stasjon

Hovedmeny:
-Man kan scrolle med MIC men ikke velge.
-Innkonsekvent. Noen steder velger man ved å trykke DIAL andre steder trykker man DIAL og så roterer for å velge.
-Beacontext kan ikke redigeres med MIC

Stationlist:
+ Kan scrolle med MIC, DIAL. Velge med å trykke DIAL eller touch screen
+ Kan vise RAW data samt svare på meldinger.
+ Kan svare på melding via MIC eller touch

GPS er rimelig kjapp også når det er dårlig dekning.

Fusion delen er ganske grei men også her er de ikke konsekvent med hvordan man skal gi innput til radioen via mic, touch osv.

Når dette er nevnt. Jeg liker radioen veldig godt så langt. Det er en del ting man kan pirke på som å velge split osv som er "dypt" i menyen og man kan ikke raskt sette den fra "VFO/MR" bidlet.
De som ikke trenger et skikkelig TNC så er denne en iphone variant av Kenwood sin TM-D710. Radioen viser informasjonen på en fin måte og har en del aprs funksjonalitet som Kenwood for lengst burde lagt til. Men dette går begge veier for selv om de nyeste Yaesu APRS produktene har blitt veldig bra så er det en del ting som det er rart at de ikke har implementert og/eller implementert riktig.

Kan anbefalle radioen og for de som bor i områder hvor fusion er i drift og hvor man også ønsker å være på APRS så kan denne radio gjøre dette samtidig som fusion.
FT-1D kan også dette og radioene er ganske like med untak av touch&farger. FT-1D sitt meldingssystem i Fusion er rævva blues og her er det rart at de ikke brukte samme system som APRS-meldingene(tenker da på meny utformingen). FT-M400 meldinger via Fusion er slik det burde være.

Side 1 av 1 Alle tider er UTC + 1 time
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/